Siirry sisältöön

Navigointi: Osion sisältö

Toimeentulotuki

Toimeentulotuki turvaa toimeentulon silloin, kun toimeentuloa ei voi saada millään muulla tavalla. Toimeentulotukea voi saada henkilö tai perhe, jonka tulot tai varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin.

Lue lisää

Omaishoidon tuki

Omaishoitaja on henkilö, joka pitää huolta perheenjäsenestään tai muusta läheisestään, joka ei sairauden, vammaisuuden tai muun hoivan tarpeen johdosta selviydy arjesta omatoimisesti.

Lue lisää

Vammaispalvelut

Hyvinvointialue järjestää palveluja ja tukitoimia vammaisuuden tai sairauden perusteella. Palveluiden tavoitteena on poistaa vammaisuudesta tai sairaudesta johtuvia esteitä ja haittoja.

Lue lisää

Arvonlisäveroton kotipalvelu

Iän karttuessa tai sairastuessa toimintakyvyn rajoitteet voivat vaikeuttaa kotona selviytymistä. Mikäli tarvitsemiaan palveluja ei saa hyvinvointialueelta, niitä on mahdollista ostaa arvonlisäverottomasti.

Lue lisää
Seinässä kyltti liikuntaesteisten pysäköinti.

Liikkumisesteisen pysäköintitunnus

Pysäköintitunnuksen voi saada henkilö, jolla on sellainen vamma, joka täyttää ehdot pysä­köintiluvan myöntämiseen. Lääkäri arvioi, täyttyvätkö ehdot luvan myöntämiselle.

Lue lisää
Mies ja nainen hymyilevät ja istuvat puiston penkillä.

Elävän luovuttajan sosiaaliturva

Henkilö, joka luovuttaa munuaisen toiselle henkilölle, voi saada korvausta mahdollisesta ansionmenetyksestä ja matkakustannuksista.

Lue lisää