Siirry sisältöön

Liiton järjestämät kurssit ovat yksi tukimuoto sairastuneelle ja hänen läheisilleen. Liitto järjestää ohjattuja ryhmämuotoisia ja sopeutumisvalmennuskursseja kaiken ikäisille munuais- ja maksasairaille, dialyysissä oleville sekä elinsiirron saaneille. Valtaosalle kursseista voit osallistua läheisen tai perheen kanssa. Läheisille järjestetään myös omia kursseja. Kursseille osallistuminen ei edellytä Munuais- ja maksayhdistyksen jäsenyyttä.

Kursseja järjestetään sekä läsnäolo- että verkkokursseina. Läsnäolokurssit ovat kestoltaan 3–6 päivää + verkossa tapahtuva seurantatapaaminen noin kolmen kuukauden kuluttua kurssista. Verkkokurssit toteutetaan 1–3 viikon välein 2 tuntia kerrallaan 4–6 viikon ajan. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Läsnäolokursseilla kurssiin kuuluu täysihoito. Munuais- ja maksaliitto järjestää vuosittain noin 15 kurssia. Seuraavan vuoden kurssien teemat ja kohderyhmät julkaistaan loppuvuodesta.

Jos et löydä itsellesi sopivaa kurssia, ota rohkeasti yhteyttä. Voimme yhdessä etsiä sinulle sopivan kurssin.

Löydät yksityiskohtaisempaa tietoa kunkin kurssin kuvauksesta.

Navigointi: Osion sisältö

Ryhmä ihmisiä pelaamassa minigolfia.

Kurssit munuaissairauteen sairastuneille

Kursseilla etsitään keinoja oman hyvinvoinnin vahvistamiseen ja arjessa jaksamiseen. Kursseilla pääset jakamaan ajatuksia toisten munuaissairauteen sairastuneiden kanssa.

Lue lisää

Kurssit maksasairauteen sairastuneille

Kursseilla etsitään keinoja oman hyvinvoinnin vahvistamiseen ja arjessa jaksamiseen. Kursseilla pääset jakamaan ajatuksia toisten maksasairauteen sairastuneiden kanssa.

Lue lisää
Käsi asettelee puisia kuutioita, joissa siirrettävien elinten kuvia.

Kurssit elinsiirron saaneille

Kurssilla pääset pohtimaan, miten elinsiirto vaikuttaa arkeen ja hyvinvointiin. Kurssilla on aikaa keskustella muiden saman kokeneiden kanssa ja etsiä keinoja yhdessä toisten kanssa.

Lue lisää
Isä, äiti ja kaksi lasta juoksevat metsässä.

Kurssit perheille

Perhekurssilla mieltä askarruttavia kysymyksiä voi käsitellä sekä ammattilaisten että vertaisten kanssa. Kurssit ovat koko perheelle hyvä yhteinen kokemus ja mahdollisuus löytää uusia ihmissuhteita.

Lue lisää

Kurssit nuorille ja nuorille aikuisille

Kursseilla pääset jakamaan kokemuksia toisten samansuuntaista kokeneiden ikätovereiden kanssa. Kursseilta saat tukea esimerkiksi opiskeluun ja elämään pitkäaikaissairauden kanssa. Tule mukaan, kursseille on kivaa!

Lue lisää
Joukko ikääntyneitä kävelyllä luonnossa.

Kurssit läheisille

Sairaus koskettaa myös sairastuneen läheisiä. Läheisten kurssilla voi keskustella tuntemuksistaan muiden läheisten kanssa.

Lue lisää
Mies pitää kättä toisen olkapäällä.

Voimaa vertaistuesta

Vertaistuki auttaa selviytymään sairauden eri vaiheissa. Vertaistukija on kokenut saman sairauden ja hän on valmis kuuntelemaan ja jakamaan kokemuksia. Liitto kouluttaa ja välittää vertaistukijoita.