Siirry sisältöön

Navigointi: Osion sisältö

Mies pitää kättä toisen olkapäällä.

Voimaa vertaistuesta

Vertaistuki auttaa munuais- ja maksasairauteen sairastuneita, elinsiirron saaneita ja heidän perheitään selviytymään sairauden eri vaiheissa. Vertaistuki on kokemusten jakamista, kertomista ja kuuntelemista.

Lue lisää
Hymyilevä nainen kävelyllä syksyisellä niityllä. Taaempana kuvassa mies.

Löydä vertaistukija

Vertaistuki voi auttaa monessa arjen tilanteessa. Liiton vertaistukija on koulutettu ja vastuunsa tunteva. Jos haluat löytää henkilön, joka on kokenut samanlaisia asioita kuin sinä, ota yhteyttä liittoon tai jäsenyhdistyksiin.

Lue lisää

Vertaistukijan opas

Vertaistukitoiminta täydentää ammattilaisten tekemää työtä. Liiton vertaistukijaksi ryhtyvät koulutetaan tähän toimintaan. He saavat jatkossa lisäkoulutusta ja ohjausta työssään. 

Lue lisää

Voimatarinat

Sairastuminen on aina pysäyttävä kokemus. Ei vain sairastuneelle, vaan myös hänen läheisilleen. Usein kriisi muokkaa elämän arvoja uuteen tärkeysjärjestykseen. Tässä julkaistaan sairastuneiden ja läheisten voimatarinoita elämän varrelta. He haluavat sanoa, että sinussakin on voimaa.

Lue lisää

Tapaa vertaisia jäsenyhdistyksissä

Liiton 18 jäsenyhdistystä ympäri maan järjestävät tapahtumia ja tapaamisia, joissa huvi ja hyöty yhtyvät. Niissä voit tavata muita saman kokeneita. Tule mukaan ja liity jäseneksi jo tänään.

Joukko ihmisiä kohottaa kätensä yhdessä ilmaan.
Joukko iloisia ihmisiä tuulettaa.

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistoiminta lisää omaa ja muiden hyvinvointia. Munuais- ja maksaliitossa sekä sen jäsenyhdistyksissä on tarjolla lyhyitä ja pidempiä vapaaehtoistehtäviä.

Perhetoiminta

Lapsen sairaus koskettaa koko perhettä: sisaruksia, vanhempia ja sukulaisia. Vaativa hoito ja lääkitys ovat kotona vanhempien vastuulla. Vaikeassa elämäntilanteessa yhteisten kokemusten jakaminen saman kohdanneiden perheiden kanssa auttaa jaksamaan.

Lisätietoja vertaistuesta