Siirry sisältöön

Navigointi: Osion sisältö

Ei tehdä tästä numeroa

Riku sai munuaisen isältään Ristolta toukokuussa. Juhannuksena Risto tunsi jo vointinsa normaaliksi ja Rikukin palasi töihin heti elokuun alussa. Riku on yrittänyt olla luovutukseen liittyvissä asioissa neutraali, eikä ole antanut sairauden määrittää koko hänen elämäänsä.

Lue lisää

Oudoista oireista diagnoosiin

Annukka suhtautuu sairauteensa uteliaan mielenkiinnolla pelkäämisen tai liian murehtimisen sijaan. Hänellä todettiin PSC vasta kymmenisen vuotta sairastamisen jälkeen, ja hänelle on tehty maksansiirto. Kun sairauden oireet palasivat viisi vuotta elinsiirron jälkeen, Annukkaa alkoi toden teolla kiinnostaa potilasjärjestötoiminta.

Lue lisää

Elämän on jatkuttava

Läheisen on helppo unohtaa itsensä. Omien tarpeiden sivuuttaminen tuntuu tietyissä tilanteissa itsestään selvältä, on Tiina oppinut. Itseään saa silti ajatella. Elämä myös jatkuu puolison kuoleman jälkeen – sen on pakko. Tiinan puoliso kuoli vuonna 2020.

Lue lisää

Anna hyvän kiertää

Pirjolla oli kahden munuaisen lisäksi sisäänrakennettu halu auttaa. Nyt hänellä on yksi munuainen ja kiitollisuus siitä, että hän pystyi olemaan avuksi. Pirjo on luovuttanut toisen munuaisensa tuntemattomalle ihmiselle.

Lue lisää

Rohkeasti uusiin haasteisiin

”Se oli ainoa kerta, kun näin iskän itkevän”, Alina muistelee, kun hänen sairastumisensa iski kulman takaa arjen keskelle. Vajaa kolme vuotta maksansiirron jälkeen, Alina on kuin kuka tahansa yläkoululainen. Paitsi, että hän on myös urheilija ja osallistui elinsiirron saaneiden MM-kilpailuihin.

Lue lisää

Jonkun pelastama

Marjatta sai akuutin maksansiirron lähes 20 vuotta sitten. Hän on myös läpikäynyt sairastumisen jälkeisen masennuksen. Pelon ja turhautumisen siitä, että kuoleeko sittenkin. Kiitollisuus ei väisty, vaikka vaikeuksia on ollut, päinvastoin.

Lue lisää

Onnellinen siitä, että minua on tuettu

Sanna sai munuaisensiirron vuonna 2018. Sen jälkeen hän on palannut kokoaikatyöhön. Tämän tästä hän haaveilee äitiydestä. Ensimmäisen lapsensa hän menetti ennenaikaisesti oman munuaisensa pettäessä.

Lue lisää