Siirry sisältöön
Muma.fi Munuaissäätiö

Munuaissairaudet koskettavat niin lapsia, työikäisiä kuin vanhuksiakin sekä heidän läheisiään. Noin kymmenen prosenttia Suomen väestöstä sairastaa jotain munuaissairautta. Vuosittain yli viidellesadalle munuaissairauteen sairastuneelle aloitetaan dialyysihoito, osa heistä saa munuaisensiirron. Hoitojen kehittymisen ansiosta yhä suurempi osa saa elää arvokkaan elämän.

Munuaissäätiö on perustettu Munuais- ja maksaliiton saamilla testamenttivaroilla vuonna 1974. Säätiön tarkoituksena on toiminnallaan ennaltaehkäistä ja vähentää munuais- ja virtsatiesairauksia sekä tukea näiden sairauksien tieteellistä ja hoitoon liittyvää tutkimustyötä Suomessa. Tutkimustyö auttaa kehittämään tehokkaampia hoitoja, joiden tuloksena vakavan munuaissairauden riskiä voidaan merkittävästi vähentää. Jos munuaisten toiminta menetetään kokonaan, keskeinen tutkimuskohde on mahdollisimman hyvien hoitotulosten saavuttaminen ja laadukas elämä niillä potilailla, jotka ovat dialyysihoidossa tai ovat saaneet munuaisensiirron.

Kolme tutkijaa hymyilee iloisesti valkoisissa takeissa.

Tutkimuksella kohti parempaa hoitoa

Tutkimustyö auttaa kehittämään tehokkaampia hoitoja, joiden tuloksena vakavan munuaistaudin riskiä voi vähentää ja mahdollistaa laadukkaampi elämä sairastuneille.

Munuaissäätiön apuraha
Lääkäri mittaa naisen verenpainetta.

Munuaissäätiö tukee tutkimusta

Munuaissäätiön tukema tutkimus auttaa kehittämään tehokkaampia hoitoja. Säätiö on jakanut apurahoja miljoonien eurojen edestä sadoille tutkijoille.

Myönnetyt apurahat
Laboratoriotutkimusvälineita: koeputkia ja virtsanäyteastia.

Tukemalla tutkimusta autat sairastunutta

Lahjoituksilla rahoitetaan tutkimusta ja annetaan sairastuneelle parempi elämä. Ole sinäkin mukana tekemässä parempaa huomista – lahjoita munuais- ja virtsatietautien tutkimukseen.

Lahjoita Munuaissäätiölle

Sylvi Calas -palkinto

Munuaissäätiön 30-vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 2004 jaettiin ensimmäisen kerran peruspääoman lahjoittaja mukaan nimetty Sylvi Calas`in palkinto ansioituneelle munuaistautien tutkijalle.

Sylvi Calas -palkinto ansioituneelle 

Pro Sanguine Puro

Pro Sanguine Puro -mitali voidaan myöntää hakemuksesta henkilölle, joka on erityisen merkittävällä tavalla vaikuttanut munuaissairauksien hoidon ja/tai elinsiirtotoiminnan kehitykseen Suomessa.

Pro Sanguine Puro -mitali

Puhtauteen-patsas

Puhtauteen-pronssipatsaan on suunnitellut kuvanveistäjä, professori Heikki Varja. Harvinaisen patsaan voi hankkia itselle tai lahjaksi. Yritykset voivat hankkia sen merkkipäivälahjaksi tai tiloihinsa kertomaan tutkimuksen tukemisesta.

Puhtauteen-patsas

Hallinto

Munuaissäätiötä johtaa hallitus. Käytännön toimintaa hoitaa Munuaissäätiön asiamies.

  • Eero Honkanen, puheenjohtaja
  • Ilkka Pörsti, varapuheenjohtaja
  • Ilkka Helanterä
  • Timo Jahnukainen
  • Juha Latva-Nikkola, Munuais- ja maksaliiton puheenjohtaja
  • Kim Lindström
  • Inna Kallioinen