Siirry sisältöön

Munuais- ja maksaliitto järjestää munuais-, maksan- ja haimansiirron saaneille kursseja, kun elinsiirrosta on yli 5 vuotta.

Munuais- ja maksaliitto toteuttaa Kelan järjestämiä sopeutumisvalmennuskursseja aikuisille, joiden elinsiirrosta on kulunut alle 5 vuotta. Kurssille voit osallistua yksin tai läheisen kanssa. Kursseille voi hakea munuais-, maksan-, sydämen-, haiman- ja keuhkosiirron saaneet. Kurssi toteutetaan 5 päivän lähijaksona sekä sen jälkeen 4 verkkotapaamista.

Munuais- ja maksaliitto järjestää myös erityyppisiä teemallisia kursseja, esim. liikunta, ravitsemus, taide, luonto. Kurssit ovat tarkoitettu kaikille munuais- ja maksasairaille sekä elinsiirronsaaneille. Kurssille voi osallistua yksin tai läheisen kanssa.

Hakeminen

Kurssille haetaan kurssikohtaisella hakemuslomakkeella, joka löytyy kyseisestä tapahtumasta, tapahtumat-kalenterista. Kiinnitä hakemusta täyttäessäsi huomiota perusteluihin, miksi juuri sinut tulisi valita kurssille. Hakemukselle ei tarvitse liittää lääkärinlausuntoa eikä muitakaan liitteitä.

Munuais- ja maksaliiton toteuttamille Kelan järjestämille ja kursseille hakuprosessi on omanlaisensa. Lue lisää kelan hakumenettelystä siirtymällä kelan verkkosivuille(siirryt toiseen palveluun).

Päätös kurssille valituista

Hakuajan päätyttyä tehdään valinnat kurssille valituista. Kaikille hakeneille ilmoitetaan valinnasta. Valinnassa etusijalla ovat ensikertalaiset, he, joilla elämäntilanne on muuttunut sekä munuais- ja maksaliiton kurssilla yli 3-vuotta sitten olleet.

Ohjelma

Kurssiohjelma räätälöidään kohderyhmän tarpeita vastaavaksi. Ohjelma on suunnattu kaikille kurssille valituille, niin sairastuneille, perheenjäsenille kuin muille kurssille osallistuville läheisille. 

Kurssien ohjelma sisältää muun muassa vertaiskeskusteluita, erilaista arjen sujumista helpottavaa tiedonsaantia sekä oman hyvinvoinnin tukemista. Kursseilla on myös kivaa yhteistä tekemistä ja hauskanpitoa.

Kustannukset

Kurssit ovat kaikille osallistujille maksuttomia. Voit hakea liitolta matkatukea ennakkoon perustelluista syistä esim. terveydelliset tai taloudelliset syyt. Lisätietoja Timo Rautiainen, 050 342 7140, timo.rautiainen@muma.fi(avautuu uuteen ikkunaan)