Siirry sisältöön

Vapaaehtoistoiminta tukee ihmisen hyvinvointia, antaa mielekästä ja palkitsevaa tekemistä sekä luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Vapaaehtoistoiminta on tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin, yhteiseksi hyväksi tehtävää, auttamista ja tukemista.

Liitto järjestää vapaaehtoistoimijoille koulutusta ja tukee toimijoiden tehtävään liittyvää koulutusta, perehdytystä ja ohjausta jäsenyhdistyksissä. Vapaaehtoistoimijoiden motivoimiseen ja jaksamiseen kiinnitetään huomiota kannustavan ohjauksen menetelmin. Vapaaehtoistoimijoille järjestetään virkistystilaisuuksia ja hyvinvointitapahtumia, joissa he myös tapaavat muita vastaavissa tehtävissä toimivia ja saavat vertaistukea. Liitto kehittää vapaaehtoistoimijoiden kiittämisen, tunnustamisen ja palkitsemisen käytänteitä.

Jokaisella on vahvuuksia, jokainen on jossain hyvä. Sinun taitojasi tarvitaan. Liitossa ja jäsenyhdistyksissä on monia tapoja toimia vapaaehtoisena. Toiminnan periaatteisiin kuuluvat vastavuoroisuus, yhteinen ilo, tasa-arvoisuus, vapaaehtoisuus, luottamuksellisuus ja ei-ammattimaisuus.

Lyhytkestoista vapaaehtoistoimintaa on esimerkiksi vaalien lipaskerääjänä, tapahtumien ja kahvitarjoilujen järjestäjänä tai niissä avustaminen, teemaviikkojen tapahtumissa avustaminen ja elinluovutuskorttien jakaminen. Pidempiaikaisia tehtäviä ovat muun muassa jäsenyhdistyksen hallituksessa tai liiton hallituksessa tai työryhmissä toimiminen.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Nimi(Pakollinen)
Sähköposti(Pakollinen)
Olen kiinnostunut seuraavista tehtävistä
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.