Siirry sisältöön

Uuden tieliikennelain myötä vammaisen pysäköintilupa muuttui liikkumisesteisen pysäköintitunnukseksi 1.6.2020 alkaen. Vanhoja vammaisen pysäköintilupakortteja ei korvata nimen muutoksen takia, vaan ne ovat voimassa normaalisti voimassaoloaikansa loppuun asti. Muutoksesta lukien seuraavan kymmenen vuoden ajan käytössä voi olla joko vammaisen pysäköintilupa tai liikkumisesteisen pysäköintitunnus.

Jos kyseessä on aikaisemman pysäköintiluvan tai pysäköintitunnuksen uudistaminen voimassaoloajan päättyessä, myönnetään uusi lupa/tunnus aikaisemman pysäköintiluvan/pysäköintitunnuksen perusteella (kyseessä pysyvän vamman perusteella myönnetty lupa/tunnus). Aikaisemman pysäköintiluvan tiedot voidaan tarvittaessa tarkistaa luvan myöntäneeltä poliisilaitokselta.

Liikkumisesteisen pysäköintitunnusta haetaan Traficomin palveluntuottajan Ajovarman palvelupisteestä tai Traficomin sähköisen Oma asiointi -palvelun kautta. Tunnuksen hakemisen yhteydessä voi hakea vapautusta ajoneuvoveron perusverosta. Pysäköintitunnus postitetaan asiakkaalle kotiin.