Siirry sisältöön

Yksilöllisellä ruokavaliolla voidaan hidastaa munuaisten vajaatoiminnan etenemistä. Se on tärkeä osa hoitoa dialyysin jo alettuakin. Nauti ruoasta -ruokakirja sisältää tietoa sopivasta ruokavaliosta. Sen ohjeet sopivat kaikille hyvän ruoan ystäville, mutta niissä on otettu huomioon munuaisten vajaatoimintaa sairastavan ruokavalion erityispiirteet. Kirjan munuaisystävällisiä herkkuja kelpaa tarjota myös vieraille. Ohjeita voi soveltaa ja raaka-aineita voi muuttaa omia tarpeita vastaavaksi. Mukana on myös kasvisruokaohjeita.

Ruokakirjaan ohjeita ovat tehneet myös ruokabloggaaja Hellapoliisi ja Suomen MasterChef 2014 ja brand manager Miro Kurvinen. Ruokakirjan tekstin on tarkastanut TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Sampo-Viitaniemi ja TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Katriina af Hällström.

Nauti ruoasta kirjan kansi.

Nauti ruoasta -kirjan hinta on jäsenille 16,90 euroa ja muille 31,90 euroa + postituskulut 5,60. Kirja postitetaan kuoressa, jolloin se toimitetaan pääosin kotiin kannettuna.

Jos olet ostamassa ruokakirjan ja haluat liittyä jäseneksi, täytä ensin jäseneksiliittymiskaavake ja osta vasta sen jälkeen kirja nettikaupasta.

Tilaa ruokakirja

Voit ostaa ruokakirjan siirtymällä liiton nettikauppaan. Kirja lähetetään antamaasi postiosoitteeseesi. Kirja on myös kiva lahjaidea.

Liity jäseneksi

Jäsenenä saat muun muassa ruokakirjan etuhintaan, Elinehto-lehden ja yhdistyksen tiedotteet suoraan kotiisi, neuvontaa sosiaaliturvasta ja valtakunnallisia ja paikallisia jäsenetuja.

Kädet päällekkäin.
Kirkas lohikeitto vaalenpunaisella lautasella, joka on puupöydällä.

Munuaisten vajaatoimintaa sairastavan ruokavalio

Oikea ravinto on tärkeä hoitomuoto munuaissairauden eri vaiheissa. Yksilöllisesti suunnitellulla ruokavaliolla voidaan hidastaa munuaisten vajaatoiminnan etenemistä jopa vuosia.