Siirry sisältöön

Syksyn Elinehto on ilmestynyt

Syksyn Elinehto sisältää jälleen voimatarinoita, asiajuttuja ja tietoa liiton toiminnasta. Lehti postitetaan jäsenetuna kaikille jäsenille. Jäsenet voivat lukea lehden myös liiton kotisivuilta.

Antista tuli työssäkäyvä alkoholisti. Hän hoiti työnsä sinfoniaorkesterissa, mutta vapaalla alkoholi hallitsi arkea. Vanhimman lapsen kuoltua Antti joi turruttaakseen suruaan ja peitteli juomistaan perheeltään, kunnes se ei ollut enää mahdollista. Ensin Antin pelasti hänen vaimonsa ja sitten tuntematon luovuttaja.

Otson syntymän jälkeen selvisi, että hän tulee tarvitsemaan munuaisensiirron. Otson äiti Kristiina
muistaa ajatelleensa, että miten me selviämme tästä. Otson toipumiseen on liittynyt omat haasteensa, mutta juuri kolme vuotta täyttävä Otso on nyt täynnä energiaa.

Liiton perhetoiminta alkoi 35 vuotta sitten aktiivisten perheiden aloitteesta. Toiminnan tarve syntyi lapsiperheiden tiedon ja tuen tarpeesta. Alkuvuosina toiminta keskittyi varainhankintaan ja varoilla hankittiin
esimerkiksi laitteita sairaalaan. Nykyisin perhe- ja nuorisotoiminta tarjoaa monipuolista ohjelmaa perheille ja antaa mahdollisuuden tavata toisia samansuuntaista kokeneita.

Kaisa sairastui eläkkeelle jäätyään. Eläkeläiselämä on sairauksista huolimatta ollut hyvää ja antoisaa. Oireettomana diagnosoitu PBC on pysytellyt huomamattomana. Oman ja puolisonsa vanhenemisen Kaisa ottaa luonnollisena elämään kuuluvana asiana ja on laatinut esimerkiksi hoitotahdon hyvissä ajoin.

Mitä on kudosluovutus? Ketkä tarvitsevat kudossiirteitä ja miksi? Entä kuka voi olla kudosluovuttaja? HUS:n kudosluovutuskoordinaattori kertoo.