Siirry sisältöön

HIFK ja KYLLÄ elinluovutukselle: Yhden loppusummeri on toisen jatkoaika

Elinluovutusviikkoa vietetään 5.–12. lokakuuta 2024. KYLLÄ elinluovutukselle toimii otteluisäntänä, kun HIFK kohtaa Jukurit Helsingin jäähallissa keskiviikkona 9.10. Illan aikana jaetaan punaisia elinluovutuskortteja, ja ottelun avauskiekon pudottaa maksansiirron saanut 13-vuotias Sampo.

Elinluovutusten teemaviikko näkyy jääkiekon ystäville keskiviikkona 9. lokakuuta Helsingissä, kun HIFK saa vastaansa Jukurit Mikkelistä. Ottelun isännöi KYLLÄ elinluovutukselle. Avauskiekon Nordiksen jäähän pudottaa maksansiirron saanut 13-vuotias Sampo.

HIFK lähti innolla mukaan yhteistyöhön elinluovutusten edistämiseksi Munuais- ja maksaliiton kanssa.

– Osallistuminen elinluovutusviikon kampanjaan on HIFK:lle etuoikeus. On päivänselvää, että tuemme näin tärkeää asiaa kaikin mahdollisin keinoin. Kampanjan iskulause “Yhden loppusummeri on toisen jatkoaika” kiteyttää Munuais- ja maksaliiton ja HIFK:n yhteistyön täydellisesti, sanoo HIFK:n viestintäpäällikkö Axa Fahler.

Kampanjaan on lähtenyt mukaan monta tuttua nimeä. Elinluovutustahdon ilmaisuun kannustavat elokuvaohjaaja Dome Karukoski, televisiosta tutut juontaja Heikki Paasonen ja toimittaja Riku Rantala, lumilautailija Heikki Sorsa sekä viestintäjohtaja Lotta Backlund. Mukana ovat myös HIFK:n luottopuolustaja, joukkueen kapteeni Ilari Melart sekä kiekkolegenda ja HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen.

Tuttu keltainen elinluovutuskortti on saanut muodonmuutoksen. Osana yhteistyötä HIFK ja KYLLÄ elinluovutukselle ovat teettäneet helsinkiläisseuran tunnusvärin mukaisesti harvinaisen erän punaisia elinluovutuskortteja.

Lain mukaan jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä eläessään kieltänyt. Mahdollisen luovuttajan tahto on kuitenkin aina pyrittävä selvittämään. Elinluovutustahdon ilmaiseminen varmistaa oman tahdon toteutumisen ja selkeyttää elinluovutusprosessia.

– Lompakosta löytyvä elinluovutuskortti, tai merkintä Omakannassa, kertoo tahdon selkeästi läheisillekin. Elinluovutustahdon ilmaiseminen varmistaa siis oman tahdon toteutumisen ja selkeyttää elinluovutusprosessia, kertoo vapaaehtoistyön koordinaattori Tuula Makkonen Munuais- ja maksaliitosta.