Siirry sisältöön

Uusien vertaistukijoiden koulutusviikonloppu

Jyväskylä 20.04. - 21.04.2024

Haluaisitko sinä toimia vertaistukijana munuais- tai maksasairauteen sairastuneelle, elinsiirron saaneelle, elävälle luovuttajalle tai läheiselle? Vertaistukijat auttavat sairaudesta selviytymisessä tai sairauden kanssa elämisessä. Vertaistukijalla on omakohtaista kokemusta sairaudesta ja siitä selviämisestä tai kokemusta läheisenä sairastuneen rinnalla kulkemisesta.

Tällä hetkellä tarvetta on erityisesti erilaisia maksasairauksia sairastavista vertaistukijoista koko Suomen alueella sekä munuaissairautta sairastavista tukijoista Pohjois-Suomen alueella.

Koulutus antaa sinulle perustiedot vertaistukijana toimimisesta, vertaistukitoiminnan eettisistä periaatteista sekä toimijan oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista. Koulutuksen tavoitteena on myös tarjota välineitä käytännön toimintaan arjen vuorovaikutustilanteissa. Koulutuksen aikana voi myös rauhassa miettiä omia motiivejaan ja mahdollisuuksiaan toimia vertaistukijana.

Koulutuspaikkana on Scandic Hotel Jyväskylä Station. Koulutus majoituksineen on osallistujille ilmainen. Hakuaika koulutukseen viimeistään 5.4. klo 15 mennessä. Koulutukseen otetaan enintään 18 osallistujaa. 

Hakulomake:  https://link.webropol.com/s/Uusienvertaistukijoidenkoulutus2024(siirryt toiseen palveluun)