Siirry sisältöön

Kevyempää evästä maailmalta: Libanon

Verkko 30.05.2024, klo.17:30-18:45

Tapahtuman tiedot

30.05.2024, klo.17:30-18:45

Järjestäjä:

Munuais- ja maksaliitto

Tule etäkokkaamaan yhdessä ammattikokin opastuksella ja löydä uusia mielireseptejä kasviksista. Tämä sopii kaikille, jotka haluavat keventää aterioitaan, erityisesti maksasairaille painonhallintaan.
Yhdessä etäkokkaaminen tarkoittaa sitä, että jokainen kokkaa omassa keittiössään ja saa reaaliajassa ohjausta ruoanlaittoon Microsoft Teams -etäyhteyden välityksellä. Ammattikokki, restonomi Elli Raiskio kokkailee mukana etäyhteydellä ja auttaa aterian valmistamisen vaiheissa. Myös liiton maksa-asiantuntija Tarja Teitto-Tuckett on mukana kullakin kokkauskerralla.

Ideana on tarjota osallistujille kevyempiä vaihtoehtoja arkiruokiin. Saat etukäteen reseptit, ”kauppalistan” ja ohjeistukset ennen yhteistä tapaamista esivalmisteltavista aterian osista. Esivalmistelu tarkoittaa esimerkiksi raaka-aineiden pilkkomista valmiiksi ja mausteseosten tai taikinan valmistamista.
Ruoka- ja kauppalista, jossa on myös arvio aterian kustannuksista, lähetään noin viikkoa ennen kokkauskertaa. Ateriat mitoitetaan kahdelle henkilölle, josta on helppo muokata aterian kokoa omien tarpeiden mukaan.

Kokkaustorstai on tarjolla kerran kuukaudessa tammikuusta toukokuuhun 2024. Jokainen kokkauskerta on erillinen ja niihin ilmoittaudutaan erikseen. Voit siis tulla mukaan kerran tai jokaisena kertana.
Kevään viimeinen teemamaa ja etäkokkauskerta on: Libanon to 30.5. klo 17.30.