Siirry sisältöön

Kelan sopeutumisvalmennuskurssi perheille

Siilinjärvi 29.07. - 02.08.2024

Tapahtuman tiedot

29.07. - 02.08.2024

Järjestäjä:

Perhetoiminta

Kurssi on tarkoitettu alle kouluikäisille, alakoululaisille ja yläkoululaisille elinsiirron saaneille tai sen tulevaisuudessa saaville lapsille ja heidän perheilleen.

Kurssi järjestetään kylpylähotelli Kunnonpaikassa Siilinjärvellä. Kurssi on osallistujille maksuton. Korvausta matkakustannuksista sekä ansionmenetyksestä voi hakea Kelan paikallistoimistosta kurssin jälkeen. Kurssinumero on 88640.

Kurssille on jatkuva haku, mutta hakemus kannattaa täyttää hyvissä ajoin viimeistään 25.5.2024 mennessä, sillä hakemusten käsittely kestää pitkään. Lisätietoja Kelan sopeutumisvalmennuskursseista ja niille hakemisesta löydät alla olevista linkeistä.

https://www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit(siirryt toiseen palveluun)

https://www.kela.fi/kutoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit-nain-haet(siirryt toiseen palveluun)

Kurssi antaa voimavaroja muuttuneeseen elämäntilanteeseen. Kurssi tarjoaa lapselle, vanhemmille ja sisaruksille mahdollisuuden tavata muita samanlaisessa elämäntilanteessa olevia. Aikuisille, lapsille ja sisaruksille on kursseilla omaa ohjelmaa. Aikuiset saavat tietoa elinsiirroista, ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista. Aikuisten ohjelman aikana lasten hoidosta ja toiminnasta vastaavat koulutetut lastenohjaajat.  Kursseilla on myös ohjattua mukavaa yhteistä tekemistä koko perheelle.

Kurssille aikaisemmin osallistuneet voivat hakea uudelleen, kun lapsi on uudessa kehitysvaiheessa (esim. koulun aloitus tai murrosikä) tai hoitomuoto on muuttunut.
Mikäli sisaruksia on enemmän kuin kolme, täytyy Kelaa varten erikseen perustella, miksi heidän osallistumisensa kurssille on tärkeää.
Kurssille voi osallistua, jos lapsi on PD-hoidossa. Hemodialyysivaihe ei ole paras ajankohta kurssille. PD-liuosten toimittamisessa kurssipaikalle avustetaan.

Jos lapsella ei ole valmista kuntoutussuunnitelmaa, pyydä lääkäriltä B-lausunto sopeutumisvalmennuskurssia varten.

Elinsiirtoa odottavien ja elinsiirron saaneiden kurssit ovat Kelan sopeutumisvalmennusta. Lisätietoa Kelan kuntoutuksesta on Kelan verkkosivuilla osoitteessa www.kela.fi.

Lisätietoja: Hanna Lehtonen, hanna.lehtonen@muma.fi tai puh. 040 5240 674 tai Timo Rautiainen, timo.rautiainen@muma.fi tai 050 3427 140.