Siirry sisältöön

Yhdistyksen reilu 230-päinen jäsenkunta koostuu munuais- ja maksasairauksia sairastavista henkilöistä ja heidän läheisistään sekä kannatusjäsenistä. Yhdistys on perustettu vuonna 1981.

Yhdistys toivottaa kaikki erilaisia munuais- ja maksasairauksia sairastavat henkilöt läheisineen tervetulleiksi mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan yhteisten asioiden hoitoon ja vertaisten kohtaamiseen. Kun on omasta tai läheisen terveydestä kysymys, on tällaisen joukon identiteetti sen verran lujaa tekoa, että se pitää joukon koossa.

Kanta-Hämeen yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa vuodessa. Jäsenenä saat tietoa ja voit osallistua yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin. Samalla saat käyttöösi Munuais- ja maksaliiton valtakunnalliset jäsenedut ja kotiin kannettuna Elinehto-lehden.

Sääntömääräiseen, toukokuun loppuun mennessä pidettävään vuosikokoukseensa yhdistys kokoontuu kerran vuodessa. Kokouksen yhteydessä on myös muuta ohjelmaa. Sen lisäksi hallitus pitää kokouksiaan 5-6 kertaa vuodessa. Toimintaamme kuuluu myös erilaisia yhteisiä tilaisuuksia, kuten teatterimatkoja, liikuntatapahtumia, vertaistapaamisia ja retkiä sekä osallistumismahdollisuuksia liiton koulutustapahtumiin. Yhdistyksen toiminnan olennaisena osana on myös jäsenten edunvalvonta ja säännöllinen yhteyden- pito terveydenhuollon henkilöstöön Kanta Hämeen sairaanhoitopiirin alueella. 

Kerhotoiminta on kukassaan Forssassa. Kerho kokoontuu joka kuukausi, kesäkuukausia lukuun ottamatta, 12–14 jäsenen voimin. Tilaisuuksissa käydään läpi yhdistyksen hallituksessa käsitellyt asiat ja kuullaan paikalle kutsuttuja asiantuntijoita. Lisäksi suunnitellaan teatteri- ja muita retkiä. Sen lisäksi juodaan kahvia ja puhutaan mukavia, sanalla sanoen viihdytään.

Liikuntavastaava Mauri Kuotola kehottaa jäsenistöä pieneen liikuntaan ja kuntoiluun:
”Sinne sekaan vaan, sano Jaakkolan Matti”

Kuntokuu on harrasteliikunnan kampanja, johon jokainen voi osallistua liikunnan tasosta riippumatta. Kauden kuntokuu -kortin voit myös tulostaa www.kuntokuu.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Korttia kannattaa täyttää, sillä palkintoja on komitealla runsaasti. Kuntokortti tulee palauttaa Suomen Paralympiakomitea (ent.VAU), Kuntokuu, Valimotie 10, 00380 HELSINKI. 

Kädet päällekkäin.

Liity Kanta-Hämeen Munuais- ja maksayhdistyksen jäseneksi

Jäsenenä voit osallistua vertaistuki- ja virkistystapahtumiin sekä saat tietoa toiminnasta. Jäsenyys on hyvä tapa tukea yhdistysten ja liiton toimintaa.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Lauri Toivanen
050 3567804
lauritoivanen52@gmail.com(avautuu uuteen ikkunaan)

Sihteeri, rahastonhoitaja
Aulis Veteläinen
0400 801 697
aulis.vetelainen@pp6.inet.fi(avautuu uuteen ikkunaan)