Siirry sisältöön

Nuorten viikonloput on tarkoitettu 12–17-vuotiaille nuorille. Tapaamisiin nuori voi ottaa ystävänsä mukaan. Viikonlopun aikana voi tavata vastaavassa elämäntilanteessa olevia oman ikäisiä nuoria sekä liikkua ja viihtyä yhdessä. Tapaamisiin nuoret osallistuvat turvallisesti ilman vanhempia, sillä paikalla on liiton työntekijä.

Viikonlopun ohjelma suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa. Ohjelmassa on erilaisia liikuntalajikokeiluja, kosmetologin esityksiä, luontoretkiä tai karaokea. Nuoret voivat saada uusia elämyksiä ja kokemuksia keilaradalla, jousiammuntaradalla tai vaikkapa tanssitunnilla.

Viikonlopun parhaimpia anteja ovat nuorten uudet kaverisuhteet, jotka ovat usein jatkuneet myös leirin jälkeen. Viikonloppu on myös hyvä mahdollisuus osoittaa vanhemmille, että on kykenevä ottamaan vastuuta omasta lääkehoidostaan ja itsensä huolehtimisesta. Tukena toimii kuitenkin aina liiton työntekijöitä.

”Päästä puhumaan uusille kavereille ja puhumaan niistä asioista, joista muilla kavereilla ei ole kokemusta. Ja ekaa kertaa joku niinku tajus kaiken.”

Kumminuori

Kumminuori on itse kokenut munuais- tai maksasairauden ja on iältään noin 18–22-vuotias. Kumminuori on itse sinut sairautensa kanssa, hän on osallistunut Munuais- ja maksaliiton kumminuoren koulutukseen ja on sitoutunut toimimaan vapaaehtoistehtävässään. Toimintaan sitoudutaan aina vuodeksi kerrallaan.

Kumminuoren rooleja vertaistapaamisissa